Sayfanın başına ulaştınız.
Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Süpürge alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları ayrıntılı bir şekilde bulacağınız bu rehber sayesinde merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

Süpürge Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 

  1. Süpürge Türleri: Yatık, dikey, kablolu veya kablosuz başta olmak üzere birçok süpürge modeli bulunur. Bu modelleri inceleyerek kararınızı şekillendirebilirsiniz.  
  2. Enerji Tüketimi: Enerji tasarrufu yapmak ve doğa dostu bir tercihte bulunmak için alacağınız süpürgenin enerji sınıfını mutlaka öğrenmelisiniz.  
  3. Ses Seviyesi: Fazla sesten rahatsız olmamak adına süpürgenin ses seviyesine özellikle dikkat etmelisiniz.  
  4. Ek Özellikler: Alacağınız süpürgeyi her şeyiyle nitelikli bir şekilde kullanmak istiyorsanız sunduğu ek özellikleri ve aksesuarları inceleyerek karar verebilirsiniz.  

Alacağınız Süpürgede Hangi Özellikler Olmalı? 

Pratik ve nitelikli bir ev temizliği için vazgeçilmez olan süpürgeler, her geçen gün artan özellikleriyle ev teknolojileriyle tertemiz evlerin en büyük yardımcıları durumda. Üstelik piyasada pek çok farklı modelleri mevcut. Bu süpürge çeşitlerinden size en uygun olanı bulmak için ise önden bir araştırma yapmanız şart. Süpürge alırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları ayrıntılı bir şekilde bulacağınız bu rehber sayesinde merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.  

Günümüzde süpürge alırken dikkat etmeniz gereken pek çok özellik ve ifade mevcut. Bu noktada yaşam tarzınıza en uygun süpürgeyi bulmak için “Süpürge alırken nelere dikkat edilir?” inceleyelim.  

Sizin İçin En Uygun Süpürge Tipi Hangisi? 

Süpürge almadan önce ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirlemek iyi bir yol gösterici olur. Örneğin süpürgenin toz haznesini kolaylıkla temizlemek istiyorsanız toz torbasız süpürgeler sizin için ideal tercih olacaktır. Bunun yanında eviniz çok genişse ve süpürge kablosunun uzunluğundan bağımsız temizlik yapmak istiyorsanız mutlaka kablosuz şarjlı dik süpürgeleri deneyimlemelisiniz. Siz evde yokken uzaktan kontrol edebilmek ve ev temizliğinizi yapabilmek adına robot süpürgeler de doğru bir seçim olacaktır. 

Tüm bu detayları düşündükten sonra elektrikli süpürge modellerini keşfetmeye başlayıp sizin için en uygun modeli bulabilirsiniz.  

Yatık Süpürgeler 

Yatık süpürge çeşitleri; yerde olan gövdesi ve uzun hortumu ile aşina olunan, yıllardır birçok evde bulunan modellerdendir. Kablosu prize takılarak çalıştırır ve geniş alanlarda temizlik yapma imkanı sunar. Oldukça nitelikli bir şekilde temizlik yapmanıza yardım eden yatık süpürgeler taşıdıkları özelliklere göre kendi aralarında dörde ayrılırlar.  

Toz Torbasız Süpürgeler 

Siklon süpürge olarak da bilinen bu modeller, toz torbasına gerek kalmadan çalışırlar. En önemli avantajları toz torbasına gerek kalmadan çalışmak olarak bilinen toz torbasız süpürgeler, haznelerinin görülebilir olmasıyla da büyük kolaylık sunar. Toz haznesi ve filtresi rahatlıkla temizlenebilir olan bu süpürgeler, evinde evcil hayvan besleyen ve toza alerjisi olan kişiler tarafından daha fazla tercih ediliyor. Halen pazarda satılan süpürgeler içerisinde en büyük segment olarak öne çıkmaktadır.  

Toz Torbalı Süpürgeler 

Çektiği tozları ve kirleri toz torbasında biriktiren bu süpürge çeşidinin satışları günümüzde gittikçe azalıyor. Fakat bu modeller, toz torbalarının boşaltılması ve diğer modellere kıyasla daha düşük ses seviyesine sahip olmaları nedeniyle iyi bir alternatif.  

Su Filtreli Elektrik Süpürgeleri 

Torbasız çalışan modellerden olan su filtreli elektrik süpürgeleri, toz haznesine bir miktar su doldurularak çalışır. Böylece çekilen kir ve tozlar suya hapsedilir. En küçük toz parçacıklarını bile filtresinde hapseden ve ortama geri yaymayan bu süpürgeler, özellikle toz konusunda çok hassas olan kişiler için ideal kullanım sunar.  

Islak ve Kuru Süpürgeler 

Islak ve kuru zeminlerde rahatlıkla kullanılabilen bu süpürge modelleri, genellikle iş yerleri için tercih edilir. Islak temizlik yaparken toz torbası çıkarılması gereken bu süpürgeler ile çok yönlü bir kullanım sağlayabilirsiniz.  

Dikey Süpürgeler 

Çubuk süpürge ya da baston süpürge olarak da bilinen bu dikey süpürgeler, yer tasarrufu sağlamaları ve kolay taşınabilmeleriyle oldukça popüler. Teknolojileri gittikçe gelişen ve pil ömürlerinin artmasıyla şarjlı seçenek de sunan dikey süpürge çeşitlerini iki ayrı alt başlık altında inceleyebiliriz.  

Elektrikli Dikey Süpürgeler 

Elektrikli dikey süpürge, prize takılarak çalıştırılır ve temizlik sırasında hep prize takılı olarak kalır. Oldukça yüksek bir motor gücüne sahip olan bu süpürgeler, pratiklikleri ve hafif olmaları sayesinde evlerde hızlı bir şekilde alanları temizlemek için ikincil süpürge olarak bulundurulabilir.  

Şarjlı Dikey Süpürgeler 

Bataryası tam olarak dolduğunda kablo uzunluğu sınırı olmadan tüm alanları temizlemeye yardım eder. Genellikle toz haznesine sahip olan şarjlı dikey süpürgeler, kolaylıkla temizlenebilirler. Hareket özgürlüğü de sunan bu süpürgeler, güçlü emişe ve üstün bir temizlik performansına sahipler. Gelişen teknolojileri ve artan performans değerleri ile evin ana süpürgesi kadar güçlü Kablosuz Şarjlı Dik Süpürge lansmanları gerçekleşmektedir. 

Şarjlı El Süpürgeleri 

Şarjlı el süpürgeleri; en küçük ve en hafif modellerden olmalarıyla temizlik için oldukça pratik bir tercihtir. Küçük alanları en hızlı şekilde temizlemenize yardım ederler ve toz hazneleri kolaylıkla çıkarılıp boşaltılır.  

Robot Süpürgeler 

Süpürme işlemini hiçbir insani fiziksel güce ihtiyaç duymadan yapan robot süpürgeler, devamlı komuta ihtiyaç duymadan çalışır. Ona evi önceden tanıttığınız ve bir program çıkardığınız takdirde şarjının bitmesine yakın şarj istasyonuna gidip pilini doldurarak işlerine devam eder.  

Robot süpürge almadan önce sahip olduğu teknolojileri incelemeli navigasyon teknolojisine, mop (paspas) özelliğine ya da mobil uygulama üzerinden kontrol edilir olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz.  

Tasarruf ve Doğa İçin: Enerji Tüketimi 

Dünyada enerji tüketiminin gittikçe artmasının yanında doğal kaynaklar da hızla tükenirken çevre bilincimizi ve hassasiyetimizi her geçen gün arttırmalıyız. Bu nedenle satın alacağınız ürünlerde de geri dönüşüm sürecini destekleyen ya da daha enerji harcayan çevre dostu tercihler yapmanız mümkün. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi kılavuzun devamında bulabilirsiniz.  

Enerji Tüketimi: Enerji Tasarrufu İçin Doğru Seçimler 

Çevre dostu bir seçimle beraber enerji tasarrufu da yapmak istiyorsanız öncelikle alacağınız süpürgenin motor gücüne dikkat etmelisiniz. Motor gücü, watt (W) olarak ifade edilen bir değerdir ve süpürgenin harcayacağı enerjiyi belirtmek için kullanılır. Eylül 2017’de hayata geçen AB Ecodesign kriterlerine göre kablolu yatık ve dik süpürgeler, 900 W ve altında değerlerde üretilebilir durumda. Daha az enerji ve daha yüksek performans vizyonuyla çıkan bu kararla beraber harcadığınız enerjiyi düşürüp çevre dostu bir tercih yapabiliyorsunuz.  

Bunların yanında elinizde olan ya da almak istediğiniz süpürgenin ne kadar enerji harcadığını küçük bir hesapla bulabilirsiniz.  

Örnek: 900 W’lık bir süpürgeyi haftanın her günü 45 dakika kullandığınızı düşünelim.  

45 dakika (Haftalık kullanım süresi) x 4 (Bir ayda olan hafta sayısı) =  180 dakika (Aylık kullanım süresi) = 3 saat 

900 W (Süpürgenin motor gücü) x 3 (Aylık kullanım süresi) = 2700 W 

Elektrik faturalarında bulunan Kilowatt’a çevirmek için ise değeri 1000’e bölmeniz gerekir.  

2700 W / 1000 = 2,7 W ise aylık olarak harcayacağınız enerji miktarı olur. Yıllık hesap yapmak isterseniz bu değeri 12 (ay) ile çarpabilirsiniz.  

Sonuç olarak bu şartlarda ayda 2,7 kWh, yılda ise 32,4 kWh enerji harcamış olursunuz.  

Sessiz Temizlik, Yüksek Konfor: Ses Seviyesi 

Sahip olduğunuz süpürgenin ses seviyesi hem sizin konforunuz hem de aynı evi paylaştığınız kişilerin konforu için son derece önemlidir. Çünkü yaşam tarzınız dolayısıyla evi süpürmeniz gereken saatler değişiklik gösterebilir. Bazen geç saatlerde etrafı temizlemek zorunda kalabilirsiniz. Dolayısıyla geç saatte etrafı süpürürken evde yaşayanları ve komşuları rahatsız etmemek adına süpürge alırken ses seviyesine özellikle dikkat etmenizi öneririz.  

Süpürgelerin ses seviyeleri genellikle 63 db(A) ve 85 db(A) arasında değişir. En sessiz yani 65 db(A) ses seviyesine sahip süpürgeler, normal bir konuşmanın çıkardığı seviyede ses çıkarır. Piyasada ortalama olarak 78 db(A) civarında ses seviyesine sahip süpürgeleri görebilirsiniz. Ancak konu ses seviyesi olduğunda birbirine yakın değerler arasında bile çok fark vardır. Çünkü her 3 db(A)’lık fark, ses seviyesini 2 kat arttırır. Yani 80 db(A) ve 85 db(A) ses seviyesindeki iki farklı süpürgenin değerleri birbirine yakın gibi dursa da aralarında iki kattan fazla ses farkı oluşur.  

Beko Süpürge Ek Özellikleri 

Maksimum temizlik performansına ulaşmak için süpürgenin sahip olduğu teknolojiler kritik bir öneme sahiptir. İhtiyaçlarınıza cevap veren yüksek teknolojili Beko süpürge modelleri ile konforlu ve nitelikli bir şekilde temizlik yapabilirsiniz. Şimdi; Beko süpürgelerde yer alan, kullanım kolaylığı ve ekstra temizlik sunan teknolojileri inceleyelim. 

HEPA Filtre: Tozların Hiç Şansı Yok 

Beko süpürgeler, yüksek düzeyde partikül yakalama gücüne sahip olmaları sayesinde tozları başarılı bir şekilde çeker, tekrar eve yayılmalarını ve havaya karışmalarını önler. Böylelikle yaşam alanlarınız çok daha temiz bir havaya sahip olur.  

EPA 10, EPA 11, EPA 12, HEPA 13 VE HEPA 14 olarak ayrılan bu filtrelerin sayısal değerleri arttıkça toz tutma kabiliyetleri yükselir. Örneğin bazı Beko süpürgelerde bulunan ve HEPA 3 olarak bilinen “çift HEPA filtre”, toz parçacıklarını %99,98 oranında hapsederek üst düzey temizlik sunar.  

Toz Haznesi: Pratik ve Kolay Temizlik 

Anti statik toz haznesine sahip olan süpürgeleri kullanarak tozların havada kalma ve haznenin yüzeyine tutunma oranını azaltabilirsiniz. Bunun yanında haznenin üst kısmında bulunan tuşa basıp hazneyi pratik bir şekilde boşaltabilir ve etrafın pislenmesine neden olmadan haznedekilerin direkt çöp kovasına gitmesini sağlayabilirsiniz.  

Özel Fırçalar: Yüksek Etki, Mükemmel Temizlik 

Süpürgelerin en önemli parçaları arasında yer alan turbo fırçalar, kolay kullanımları ve etkin temizlik sunmalarıyla işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır. Fırça kılları sayesinde saç teli, evcil hayvan tüyü gibi kalıntıları ustalıkla temizleyen turbo fırçalar aynı zamanda dönen başlıkları sayesinde çok rahat bir şekilde dip noktalara da girebilir. 

Beko süpürge modellerini incelemek ve satın almak için ya da size en yakın Beko mağazasını öğrenmek için tıklayın.