Orta ateşteki bir tavanın içine soğanları, çam fıstıklarını ve pirinci ekleyip karıştırın. Tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kadar kavurun.
Ocaktan alıp kuş üzümü, nane ve kimyonu ekleyin. Karışımı 15 dakika soğumaya bırakın.
Buharda pişirme sırasında dolmaları doğrudan ısıdan korumak için büyük bir tencerenin tabanına ters çevrilmiş bir tabak yerleştirin.
Üzüm yaprağı saplarını kesip atın. Bir üzüm yaprağının ortasına soğumuş pirinç karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Kenarlarını katlayıp parmak şeklinde yuvarlayın. Dolmaları hazırlanan tencereye yerleştirin ve kalan dolmalar için aynı işlemi tekrarlayın.
Dolmaların ilk katının dibine ulaşacak kadar su, limon suyu ve bal karışımını dökün.
Kapağını kapatıp kısık ateşte 30-45 dakika boyunca veya pirinç tamamen pişene kadar pişirin. Su seviyesini sık sık kontrol edin ve gerekirse ekleme yapın.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
FRA 5364 S Fitfry XXL
LCD Ekran
: Var
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar
: Var
Pişirme Kapasitesi
: 7,6
Otomatik Pişirme Program Sayısı
: 9
Güç
: 1750 W
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.