Sayfanın başına ulaştınız.
Siyah Fasulyeli (Börülceli) Hamburger

Siyah Fasulyeli (Börülceli) Hamburger

Malzemeler:

  • 500 gr pişmiş siyah fasulye, yıkanıp süzülmüş
  • 50 gr sıvı yağ, ayrılmış
  • 1 orta boy soğan, ince doğranmış
  • 1 büyük yeşil dolmalık biber, ince doğranmış
  • 3 diş orta boy sarımsak, kıyılmış
  • 100 gr kavrulmuş kaju
  • 120 gr ince ufalanmış beyaz peynir veya süzme peynir
  • 1 tam yumurta
  • 80 gr ekmek kırıntısı
  • tuz ve taze öğütülmüş karabiber
  • Kaşar veya İsviçre peyniri (isteğe bağlı) gibi istenilen peynir
  • 4 ila 6 adet kepekli hamburger ekmeği, kızartılmış
  • Ketçap veya hardal gibi istenilen çeşniler
  • Rendelenmiş marul, dilimlenmiş soğan ve turşu gibi istenilen üst malzemesi

Yapılışı:

  1. 2 yemek kaşığı yağı, orta boy bir tavada orta-yüksek sıcaklıkta kızana kadar ısıtın. Soğan ve yeşil biberi ekleyin ve sık sık karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Sarımsağı ekleyin ve sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Karışımı büyük bir kaseye aktarın.
  2. Kaju fıstıklarını mutfak robotunun kasesine koyun ve doğrayın. Soğan ve biberli kaseye ekleyin.
  3. Fasulyeleri robotta kabaca doğrayın. Soğan/biber karışımının olduğu kaba aktarın. Yumurta ve ekmek kırıntılarını ekleyip, tuz ve karabiber serpin. Elinizle yavaşça ama iyice karıştırın.
  4. Fasulye karışımını hamburger ekmekleriniz kadar geniş 6 ila 8 köfte haline getirin. 1 yemek kaşı yağı, büyük bir yapışmaz veya dökme demir tavada orta sıcaklıkta kızana kadar ısıtın ve ilk yüzü iyice kahverengileşip gevrek hale gelene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Dikkatle çevirin ve diğer tarafı kahverengileşene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin, istenirse peynir ilave edin.
  5. Üst ve alt ekmeklere istenilen çeşnileri sürün. Üst ve alt ekmeklere istenilen üst malzemelerini koyun.
  6. İki servis kadehine dökün ve en az bir saat buzdolabında soğutun.

İlgili Ürünler

Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.