Sayfanın başına ulaştınız.
Kızılcık ve Portakallı Tavuk

Kızılcık ve Portakallı Tavuk

Malzemeler:

Tavuk:

  • 500 gr kemikli tavuk budu
  • 50 gr kızılcık: taze veya dondurulmuş
  • 2 portakal
  • 2 gr taze kekik ve biberiye
  • 2 diş sarımsak, dilimlenmiş.
  • 1 orta boy soğan, dilimlenmiş.
  • 400ml tavuk suyu
  • 10 gr tuz
  • 2 gr soğan tozu
  • 2 gr sarımsak tozu
  • 1 gr karabiber
  • 1 gr kırmızı biber

Tavuk suyu:

  • 2 kg tavuk kemiği
  • 250 gr havuç
  •  250 gr soğan
  • 250 gr kereviz sapı veya kereviz kökü
  • 30 gr tuz

Yapılışı:

Tavuk Suyu:

  1. Bütün tavuk kemiklerini soğuk suyla yıkayın. Sebzeleri kalın kalın kesin ve tamamı suyun altında kalacak şekilde soğuk suya yatırın.
  2. Yaklaşık 4 saat boyunca bir tencerede pişirin, ardından süzün.

Tavuk:

  1. Bir portakalı soyun, beyaz kısımlarını atın. 
  2. Portakalın kabuğunu rendeleyin. 
  3. Diğer portakalı dilimleyin.
  4. Soğanı, dilimlenmiş portakalı, diş sarımsakları, kızılcığı, taze kekiği ve biberiyeyi FitFry XXL™️ Az Yağlı Fritöz'ün içinde katman katman dizin.
  5. Tavuğun üzerine zeytinyağını gezdirin ve tuz, karabiber, sarımsak tozu, soğan tozu, kırmızı biber, kekik ve biberiye ekleyin. Kızarması için tavuğu derisi yukarı bakacak şekilde yerleştirin.
  6. Soğanı, kalan portakalı ve portakal kabuğu rendesini, sarımsağı ve kızılcıkları tavuğun etrafına ve aralara yerleştirin.
  7. Tavuğun tamamı içinde olmayacak ve sadece bir kısmı değecek kadar tavuk suyu ekleyin. 185°C'de yaklaşık bir saat kadar kızartın.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

FRA 5364 S Fitfry XXL

  • LCD Ekran : Var
  • Bulaşık Makinesinde Yıkanabilir Aksesuarlar : Var
  • Pişirme Kapasitesi : 7,6
  • Otomatik Pişirme Program Sayısı : 9
  • Güç : 1750 W
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.