Domatesleri kaynatın ve kıyılmış sarımsak, kıyılmış fesleğen, ezilmiş rezene tohumu, yer fıstığı, zeytinyağı, şeker ve tuzu tavaya ekleyin.
Yoğun kıvam alana ve azalana kadar pişirin.
Büyük bir tavada veya güveçte, 15 ml zeytinyağını ısıtın ve soğanları 3 ila 4 dakika soteleyin.
Mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. Mantarlar yumuşadıktan sonra ocaktan alıp suyunu boşaltın.
Karışıma 15 gr un ekleyin ve iyice karıştırın.
20x30 cm’lik bir lazanya tabağını yağlayın ve sosunuzun yaklaşık üçte birini tabana yayın.
Domates sosunun üstünü örtecek şekilde kavrulmuş kabakları katman olarak ekleyin.
Ricotta ve parmesan peynirini karışıma ekleyin ve eşit olarak dağıtın.
Tekrar kabak dilimleri katmanı ekleyin. Yeniden domates sosu ekleyin ve eşit olarak yayın, ardından sebze karışımını ve parçalanmış mozzarella peynirinin yarısını ekleyin.
Son bir kabak dilimi katmanı ve ardından üçüncü ve son kez domates sosu ekleyin.
On iki fesleğen yaprağını sosu üstüne koyun ve rendelenmiş mozzarellanın kalanını üstüne serpin.
Taşan suyun fırınınızın altına gelmesini engellemek için lazanya tavasının altındaki rafa bir fırın tepsisi koyun.
180 C’de yaklaşık 40 dakika pişirin.
Dinlendirin ve dilimlemeden önce 30 dk soğumaya bırakın.