BKK 2505 ve K-2705 model ekmek yapma makinesi programları
BKK 2505 ve K-2705 model ekmek yapma makinesindeki programları aşağıda görebilirsiniz.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.
Teknik Destek ve Servis RandevusuStandart Ekmek/Normal Beyaz Ekmek
Normal ekmek ve hazır ekmek karışımı için kullanılabilir. Aynı zamanda "bip" sesini duyduktan sonra istediğiniz malzemeyi (Zeytin, üzüm, müsli gibi) ekleyebilirsiniz.
Köy Ekmeği
Bu programda ekmeğin kabuğu daha gevrek, yoğunluğu daha hafif olacaktır.
Tam Buğday Ekmeği
Bu programda tahılın genleşmesini sağlamak için daha uzun bir ön ısıtma süresi vardır.
Hızlı
Ekmek boyutunda seçim yapılamaz. Normal ekmeğin pişirilmesi içindir. Bu programda pişirilen ekmek genellikle yoğun olur ve normal programlara göre daha küçük olur..
Ultra Hızlı I
Pişirme süresi 2 saat 10 dakikadır. Ekmek malzemelerine eklediğiniz suyun sıcaklığının 45-50 santigrat derece arasında olması gerekmektedir..
Ultra Hızlı II
Pişirme süresi yaklaşık 1 saattir. Bu program ile "Büyük (II)" boyutunda ve sadece normal beyaz ekmek pişirilebilir. Ekmek malzemelerine eklediğiniz suyun sıcaklığının 45-50 santigrat derece arasında olması gerekmektedir..
Reçel Hazırlama
Reçel ve marmelatları kaynatmak için kullanılan programdır. Hazırlanışı: Çilekler veya vişneleri temizleyip uygun şekilde keserek hazneye koyun. Ayrı bir kapta 3 büyük ölçü kaşığı toz şeker ve ½ paket reçel yapma katkısını iyice karıştırın. Hazne içindeki malzemelere şeker ilave edip 3 saat bekleyin. Daha sonra farklı bir kapta hazırlanan şekerli reçel yapma katkısını hazneye koyun ve çilek için 50 mililitre, vişne için 100 mililitre su ilave ederek programı seçtikten sonra başlatın.
Kepek Ekmeği
Kepek ekmeği pişirmek için kullanılan programdır. Ekmek için gerekli malzemeleri hazırlarken kepekli un ile beyaz unu ayrı bir kapta iyice karıştırarak kullanın.
Kek Pişirme
Hazır kek karışımı ya da elinizdeki kek tarifine göre pişirebilirsiniz. Hazırlanışı: Öncelikle ayrı bir kapta yumurta, yağ ve süt mikserle iyice karıştırılır daha sonra şeker ilave edilir. Şeker eriyene kadar karıştırılır. Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek kek hamuru kıvamına ulaşana kadar karıştırılır ve işlem tamamlanır. Daha sonra hamur hazneye karıştırma kolu takmadan dökülür ve makine kek pişirme programına alınarak başlatılır. Makine içerisine malzemeleri tarifinde belirtilen şekilde karıştırıp, kek pişirilmeye hazır bir hamur haline getirerek koyun.
Sandviç Ekmeği
Bu program hafif yoğunlukta ve daha ince kabuklu ekmek pişirmek içindir.
Hamur Hazırlama
Sadece yoğurma ve kabartma işlemini yapar, pişirme yapmaz. Şekil vereceğiniz hamurları yapmak için kullanabilirsiniz.
Fırınlama
Sadece pişirme işlemini yapar. Aynı zamanda başka bir programda pişirme süresini artırmak için de bu program kullanılabilir.
K 2705 ekmek yapma makinesi parçaları
K 2705 Program gösterge ekranı