Fırında pişen yiyeceklerin alt/üst kısımları tam pişmiyor
Beko fırınınız kullanım sırasında bazı beklenmedik davranışlar sergileyebilir ve ortaya çıkan problemler ürününüzden tam olarak fayda almanıza engel olabilir.
Yardım mı gerekli?
Probleminizi en güvenli ve hızlı şekilde birlikte çözebilir, servis randevusu oluşturabilirsiniz.
Teknik Destek ve Servis RandevusuÖncelikle ön ısıtma yapmaya dikkat edin . Fırınınızın sıcaklık ayarı doğru seçilmemiş olabilir. Kullanım kılavuzunda önerilen pişirme süresine ve sıcaklık ayarına uymaya özen gösterin. Ayrıca pişirmeyi doğru rafta yapmaya ve fırın tepsisini kullanmaya dikkat edin. Yaptığınız tüm kontrollere rağmen problem düzelmiyorsa 444 0 888 numaralı Beko çağrı merkezi hattını arayarak müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.
Pişirme sorunu devam ediyorsa
Pişirme esnasında fırın kapağını sürekli açılıp kapanmamasına özen gösterin. Eğer kapak kapalıyken kapak kenarlarından buhar çıkışı gözlemleniyor ise , fırın soğuduktan sonra ön kapak lastiğinde katlanma veya yerinden çıkma olup olmadığına dikkat edin.
Fırın ön görünümü
Pişirmenin püf noktaları
Pişireceğiniz yiyeceğin iç kısmındaki sıvı miktarı (su, süt, yoğurt) olması gerekenden çok olabilir. Tarifi tekrar gözden geçirin ve bir sonraki pişirmede sıvı miktarını olması gereken seviyede tutun. Yiyecek miktarı yani kalınlık artarsa sıcaklığı bir miktar düşürün ve süreyi uzatın. Bu durumda yiyeceğin iç kısmına pişecek zaman tanımış olursunuz.
Börek, kek gibi yiyeceklerin üstü kızarıyor ancak iç kısmı çiğ kalıyorsa
Yiyeceğin üstüne fazla miktarda yumurta sarısı sürüldüyse ilk kızarma hızlı olur. Yiyeceğin erken piştiği düşünülerek fırından zamanından önce alınırsa alt kısma yeterince pişme zamanı verilmemiş olur. Bu nedenle bir sonraki pişirmede yumurta sarısı-süt karışımı kullanmaya özen gösterin. Pişirme süresinin tamamı kullanılmalıdır.